Berkum pakt punt bij rentree hoofdklasse

| 02-09-2017

Berkum heeft zaterdagmiddag haar eerste punt in de hoofdklasse B gepakt door in Aalten met 0-0 gelijk te spelen tegen AZSV. Met dat resultaat konden beide ploegen, gezien de krachtsverhoudingen, achteraf leven. “We mogen niet ontevreden zijn met een punt”, concludeert Berkum-trainer Arno Hoekstra. “In de eerste helft deden wij het wat beter, maar daarna was het andersom. Wat wij vóór rust deden, de druk erop houden, lukte erna niet meer.”

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Al na een minuut leek Berkum op voorsprong te komen na een akelige blunder in de Aaltense defensie. Een kopbal die voor de eigen keeper bedoeld was werd onderschept door Berkum-spits Youp Kok, die teruglegde op Chris van der Meulen. De inzet van Van der Meulen kon echter onschadelijk worden gemaakt door AZSV-doelman Matthijs Ebbers. Er volgde een tamelijk lange fase waarin met name de thuisploeg veel balverlies leed, maar Berkum was niet in staat te profiteren. Na een half uur leek AZSV afstand te nemen toen de behendige middenvelder Yeftha Nyamsangya goed doorging en voor het Zwolse doel opdook. Zijn inzet verdween echter nét over de bovenhoek, zodat de bezoekers met de schrik vrij kwamen. Berkum hield de druk er wel op, maar drukte niet door.

Direct na rust kreeg Chris van der Meulen, na chaotisch uitverdedigen door AZSV, een goede schietkans, maar hij wist die niet te verzilveren. Direct daarna kwamen de Zwollenaren goed weg. Uit een corner kopte AZSV-aanvoerder Freek Mulder hard in, maar de goed debuterende Björn Bakker haalde de bal van de Zwolse doellijn. De druk van de thuisclub nam toe en dat zorgde voor kansjes, maar keeper Dominic van Hoof stond steeds op de goede plek. Na een uur werkte de instormende Berkum-spits Mark Bloemendaal, net een minuut in het veld, verdediger Jonathan Goosen tegen de vlakte en dat leverde hem direct een gele kaart op. Een minuut later was het precies andersom en ditmaal kreeg de AZSV-verdediger geel te zien. In het restant van de wedstrijd slaagden beide ploegen er niet in om alsnog door te drukken, zodat het bij 0-0 bleef.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws