Berkum in tweede helft onderuit bij WHC

| 16-10-2010

De subtopper in de hoofdklasse C tussen de nummers vijf en vier is zaterdagmiddag gewonnen door de thuisploeg. WHC klopte Berkum met maar liefst 4-0. Al zag het daar na de eerste helft zeker niet naar uit. Alle doelpunten vielen namelijk in het tweede bedrijf. Sonny Bosz maakte in de 53ste minuut 1-0 en niet veel later maakte Herre Huberts er 2-0 van. De Zwollenaren probeerden wel wat terug te doen, maar moesten in de slotfase nog twee tegendoelpunten incasseren.

“We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten en na de eerste goal liep alles gigantisch uit de hand”, analyseert Berkum-coach Michel van Oostrum na afloop. “Bij veel van onze spelers heb ik het heilige vuur gemist. Het is tekenend dat we nu in één wedstrijd net zo veel tegengoals hebben gekregen als in de eerste zes wedstrijden bij elkaar.” Berkum begon aan het duel met aanvaller Jeffrey van der Vlist in de basis en de van een blessure teruggekeerde Bas Bouwhuis op het middenveld. Die terugkeer was echter van korte duur, want na nog geen half uur spelen moest Bas opnieuw geblesseerd naar de kant.

Berkum wist in de hele eerste helft vrijwel geen enkele mogelijkheid te creëren. Na rust ging de Zwolse formatie wel wat beter spelen, totdat Sonny Bosz in de 53ste minuut zijn voet achter een voorzet van rechts kreeg en zo voor 1-0 zorgde. Keeper Erwin Duits hield zijn ploeg onmiddellijk daarna in de wedstrijd met een goede redding, maar slechts enkele minuten later zette Herre Huberts WHC op 2-0.

Berkum probeerde vervolgens wel wat terug te doen, maar slaagde daar niet in. Ook al omdat WHC-keeper Arjan Verhoef een uitstekende partij speelde. Een hakbal van Jeffrey van der Vlist en een schot van Chris van der Meulen werden door Verhoef vakkundig gepakt. “Na die 2-0 kregen we nog wel een aantal mogelijkheden, maar echte kansen wil ik het niet noemen”, aldus Van Oostrum.

Zo’n vijf minuten voor tijd liep WHC verder uit. De vrij staande William Potkamp kreeg de bal aangespeeld en wist wel raad met de kans: 3-0. Direct daarna ging Jolf Stel onderuit in het strafschopgebied en kreeg WHC, op aangeven van de grensrechter, een penalty. Erwin Duits wist die strafschop van Sonny Bosz weliswaar tegen te houden, maar een minuut later was het alsnog raak toen Jolf Stel uithaalde: 4-0.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws