Berkum ijzersterk, Be Quick ten onder

| 28-08-2010

VV Berkum heeft zaterdagmiddag ook de derde bekerwedstrijd van dit seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Michel van Oostrum stuurde MSC uit Meppel met een 4-1 nederlaag naar huis. Door de eerdere overwinningen tegen Go Ahead Kampen en HODO sluit Berkum de poulefase af met negen punten en een keurig doelsaldo van veertien voor en drie tegen. Het Zwolse Be Quick daarentegen verloor zaterdag voor de beker met 1-0 van hoofdklasser HZVV.

Berkum had in het duel tegen de zondaghoofdklasser uit Meppel het grootste deel van de tijd het heft in handen, maar gaf ook nog wel de nodige kansen weg. “In de tweede helft stuurden we ze echt alle kanten uit en hadden we de wedstrijd volledig in handen. Maar toen kregen we opeens een goal tegen en waren we even helemaal de kluts kwijt”, stelt een kritische Van Oostrum, die wel tevreden was over de manier waarop zijn mannen daarna weer orde op zaken stelden.

De thuisploeg liet in de eerste tien minuten van de wedstrijd hier en daar al wat verdedigende steken vallen, maar MSC kon niet profiteren. Na een kwartiertje kreeg Berkum zelf twee dotten van kansen. Allereerst werd Jeffrey van der Vlist prachtig vrijgespeeld. Hij schudde de verdedigers vervolgens van zich af, maar zijn schot kwam via de onderkant van de lat het veld weer in. Direct daarna schoot aanvoerder Pascal Diender, weer terug na enkele wedstrijden afwezigheid, de bal eveneens tegen de lat.

In de tweede helft was Berkum duidelijk de betere partij. De Zwollenaren kwamen in de 54ste minuut dan ook terecht op voorsprong. Onno Tammeling vond collega-aanvaller Van der Vlist, die op zijn beurt prima afrondde. Zo’n tien minuten later vond heel Berkum dat de bal buiten de lijnen moest worden gespeeld vanwege een geblesseerde speler, maar de goed leidende scheidsrechter Goutier had daar geen boodschap aan. Jos Fidom kon simpel doorgaan richting Berkum-doel en zo de 1-1 binnen tikken.

De formatie van Van Oostrum was door de gelijkmaker even van de leg, maar deelde al snel weer de lakens uit. De ingevallen Roy Supèr liet opnieuw zien een aanwinst te zijn voor Berkum door in de 74ste minuut de bal fraai achter MSC-keeper Marc Holterman te werken: 2-1. Een minuut of tien later zette Van der Vlist mooi voor en wist de MSC-defensie geen andere oplossing dan Tammeling in het strafschopgebied te vloeren. Bram Roelofs kon vervolgens de 3-1 scoren door de terecht toegekende penalty te verzilveren. In de voorlaatste minuut gaf Frank Hoolsema de overwinning nog wat meer glans door er 4-1 van te maken.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws