Berkum houdt punt over aan duel in Sneek

| 20-11-2010

VV Berkum heeft zaterdag een punt overgehouden aan de lastige uitwedstrijd bij ONS Sneek. De ploeg van trainer Michel van Oostrum, die na dit seizoen afscheid neemt van de Zwolse club, speelde verdienstelijk met 0-0 gelijk. Hoewel de Snekers dit seizoen vooral in eigen huis erg moeilijk zijn te verslaan, had Berkum kansen om met de winst aan de haal te gaan. De Berkummers mochten na afloop echter niet klagen, want ONS Sneek kreeg de beste kans. Maar Mathijs Bouwhuis wist in blessuretijd de strafschop van Martijn Roosenburg te stoppen.

Berkum begon zaterdagmiddag, met vier nederlagen op rij achter de kiezen, aarzelend aan de partij en de Friezen hadden in het begin dan ook een licht overwicht. Na een minuut of twintig kantelde de wedstrijd echter en had Berkum de beste mogelijkheden om het duel naar zich toe te trekken. “Op enkele momenten na zijn we de hele tweede helft de betere ploeg geweest”, stelt Michel van Oostrum. En dat had ook Sandor van der Heide, assistent-trainer bij ONS, gezien: “Natuurlijk ben je niet blij als je in de laatste minuut een penalty mist, maar Berkum was in de tweede helft wel beter.”

Berkum had overigens in de eerste helft al op voorsprong kunnen en moeten komen, maar Chris van der Meulen schoot in kansrijke positie eerst naast en vlak voor de rust over. Dat Berkum in het tweede bedrijf beter was dan de thuisploeg, valt onder meer te verklaren door het feit dat ONS-aanvoerder Chris de Wagt na een uur spelen een rode kaart incasseerde. Hij maakte een kopstoot-achtige beweging naar Chris van der Meulen (die overigens niet geraakt leek te worden) en kon daarna op aangeven van de grensrechter inrukken. Vanaf dat moment kon Berkum flink druk zetten en dat werd nog versterkt toen middenvelder Bas Bouwhuis werd vervangen door aanvaller Jeffrey van der Vlist. Laatstgenoemde leek vlak voor het einde van de officiële speeltijd ook te gaan scoren, maar zijn kopbal werd knap gepareerd door Geert de Vries.

Toen vrijwel iedereen zich al had neergelegd bij een remise kwam Martijn Roosenburg alleen voor Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis, die de aanvaller ten koste van een gele kaart en een penalty ten val bracht. Roosenburg nam de strafschop vervolgens zelf, maar het buitenkansje bleek niet aan hem besteed. Bouwhuis dook naar de goede hoek en redde zo in feite toch nog een punt voor zijn ploeg. Berkum schoot daar qua klassering echter niet veel meet op, omdat concurrenten Nunspeet en HZVV allebei wisten te winnen.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws