Belangrijke zege ZAC, eerste verlies HTC

| 30-10-2010

Na twee gelijke spelen heeft ZAC zaterdagmiddag weer een overwinning geboekt. De nummer drie van de vierde klasse D was op eigen veld met 4-1 te sterk voor nummer vier ’s Heerenbroek en blijft dus ongeslagen. Koploper HTC wist na zeven zeges voor het eerst niet te winnen. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Edwin Kwakkel zelfs met 2-3 van Kampen.

“Dit is een belangrijke zege, want om de aansluiting te blijven houden mochten we niet opnieuw punten morsen”, aldus ZAC-trainer Herman Oosterhaar. “Voorafgaand aan het duel was iedereen er van doordrongen dat we moesten winnen en dat zag je vanaf minuut één terug”, stelt Oosterhaar, die zijn ploeg al in de elfde minuut op voorsprong zag komen. “Jeffrey de Nooijer schoot een vrije trap keihard door de muur. Dat was een kanonskogel.” Zo’n twintig minuten later verdubbelde Roger Knoops de marge. “Een bekeken goal. Roger zag de keeper te ver voor zijn doel staan en lepelde de bal vervolgens fraai over hem heen. Helaas moest Roger niet veel later wel weer met een hamstringblessure naar de kant.”

In het tweede bedrijf ging ZAC op dezelfde voet verder, maar kreeg in de 70ste minuut uit het niets wel een goal tegen. “Door een communicatiefout achterin werd het 2-1, maar gelukkig maakte de ingevallen Willard Zuidberg er niet veel later 3-1 van en zorgde Robin Gosen nog voor 4-1. Een prima resultaat”, aldus een tevreden oefenmeester.

HTC
Na zeven overwinningen is HTC zaterdag tegen het eerste puntverlies aangelopen. Op sportpark De Pelikaan verloren de Zwollenaren met 2-3 van Kampen. Vooral voor rust was het treurnis troef aan Zwolse zijde. “Ik ben zeer teleurgesteld, ontevreden en misschien wel een beetje boos”, aldus HTC-trainer Edwin Kwakkel na afloop. “Over de tweede helft ben ik heel tevreden, maar wat we voor rust hebben laten zien sloeg echt nergens op. We begonnen werkelijk dramatisch en keken na een kwartier al tegen een 0-2 achterstand aan. Deze nederlaag is een enorme domper.”

Na de vroege achterstand bleef het spel in de eerste helft van een laag niveau. “Er was totale wanorde aan onze kant”, aldus Kwakkel. “Zo blijkt maar weer dat het voetballen tegen een achterstand een stuk belastender is dan het spelen met een voorsprong. We kwamen de 0-2 echter niet meer te boven, ondanks een goede tweede helft waarin Eugene Webb nog wel twee keer wist te scoren. Het was weer eenrichtingsverkeer na rust, maar uit twee spaarzame aanvallen wist Kampen nog wel één keer te scoren. Dat gebeurde bovendien vlak na onze eerste aansluitingstreffer en die klap kwamen we helaas niet meer te boven.”

Voetbal, ZAC, HTC, Vierde klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws