Beimers schiet WVF in slotfase naar winst

| 13-11-2010

WVF heeft zaterdagmiddag weer het zoet van een overwinning geproefd. Met meer publiek dan anders langs de lijn, werd Go Ahead Kampen met 2-1 verslagen. Na een matig optreden van beide ploegen in de eerste helft, ontspon het duel zich in het tweede bedrijf tot een echte derby. WVF bleek daarin uiteindelijk het gelukkigste. Na hard werken maakte de thuisploeg pas in blessuretijd de winnende treffer. Timon Beimers was met zijn vijfde doelpunt van het seizoen de gevierde man.

“We hadden deze overwinning ook wel weer even nodig”, reageert Lindeboom na afloop van het vermakelijke duel. “We weten dat we wedstrijden kunnen winnen door hard te werken en te spelen vanuit een goede organisatie. Vandaag lukte dat, dus iedereen is hier erg opgelucht. Ik moet zeggen dat Go Ahead wel de betere ploeg was en het beste spel op de mat legde, maar wij stonden verdedigend wel aardig. Alleen in balverlies waren we vooral in de eerste helft heel erg slordig.”

De tweede helft was al een stuk beter en daarin vielen ook alle doelpunten. Ozhan Kardag opende de score. In de 52ste minuut werd hij alleen op de keeper afgestuurd en dat was aan hem wel besteed. Beheerst schoof hij de bal door de benen van de doelman en zette WVF daarmee voor het eerst op voorsprong. Een kwartier voor tijd mocht Kardag opnieuw alleen richting het doel, maar hij werd - op appèl - voor buitenspel teruggefloten. “In de tegenaanval van Go Ahead Kampen was er een identieke situatie en stond hun aanvaller buitenspel, maar hij mocht wel doorgaan”, aldus Lindeboom. “Die legde de bal keurig af, en zo kon de 1-1 worden binnen getikt.”

Het duel kwam pas na die gelijkmaker echt op gang. “Zonder ruw spel, merkte je aan alles dat dit toch een streekderby is”, vervolgt Lindeboom. “Het volk langs de zijlijn werd rumoeriger en beide ploegen roken toch wel de overwinning. Gelukkig trokken wij aan het langste eind. Ik weet niet hoe hij het deed, maar tussen drie man wist Timon zichzelf vrij te spelen om vervolgens met buitenkant rechts hard uit te halen. Een frommelgoal, maar ook een beauty! In de resterende minuten blessuretijd zette Go Ahead nog wel aan, maar dat zag er volgens mij allemaal indrukwekkender uit dan dat het in werkelijkheid was.”

Be Quick ‘28
Bij Be Quick ’28 leidde, net als vorige week, een rode kaart puntverlies in. De ploeg van Bert Hendriks had op bezoek bij DOS Kampen de touwtjes stevig in handen en kwam in de tweede helft via twee treffers van Jaouad Akloud met 1-2 voor. Toen Sander Bolt in de zeventigste minuut zijn tweede gele prent kreeg voorgehouden kantelde de wedstrijd echter. Niet veel later kwam DOS langszij. “Het voelt als twee weggegeven punten”, aldus teammanager Bert Oosterhof. “Na de 1-2 kregen we nog grote mogelijkheden om het duel definitief te beslissen, maar dat gebeurde niet. Ook met tien man kregen we nog kansen, maar het bleef 2-2.”

Voetbal, Be Quick ’28, WVF, Eerste klasse D, Eduard Lindeboom

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws