Be Quick vrouwen gaan keihard onderuit

| 22-11-2010

De vrouwenploeg van Be Quick ’28 is zaterdag in de hoofdklasse voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag aan gelopen. Op bezoek bij nummer twee Ter Leede verloor de ploeg van Sebastiaan Borgardijn met maar liefst 4-0. In Sassenheim hoopte iedereen op een mooie en gelijkwaardige wedstrijd tussen de nummers één en twee. Niets bleek minder waar. Be Quick haalde het niveau van de afgelopen weken niet.

Halverwege de eerste helft kwam de Zwolse formatie door knullig balverlies aan de zijlijn op achterstand. De voorzet vanaf de zijkant belandde vervolgens hoog in de verre hoek achter Annet Bolk, de keepster van Be Quick: 1-0. Enkele minuten later was het opnieuw raak. De spits van Ter Leede liep goed weg bij de Be Quick-verdedigers en schoot de bal over de uitgekomen Annet: 2-0. Op slag van rust kreeg Be Quick nog een goede kans om terug te komen in de wedstrijd, maar de inzet van Jennieke van der Pol werd door de keepster van Ter Leede tegen de lat getikt.

Aan het begin van de tweede helft probeerde Be Quick met lange ballen wat te forceren, maar de verdediging van Ter Leede was niet onder de indruk. De thuisploeg keek de kat uit de boom en sloeg in de slotfase toe toen Be Quick vol voor de aanval koos. Er werd nog twee keer gescoord door de nieuwe koploper in de landelijke hoofdklasse. Be Quick staat nu derde.

Voetbal, Be Quick ’28

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws