BC Zwolle wil er in goed overleg uitkomen

| 29-03-2013

BC Zwolle moet - een week na de bekendmaking van de clubnaam - er rekening mee houden dat het een nieuwe naam moet zoeken. De fusievereniging, voortgekomen uit de badmintonclubs BC Aalanden en BC Netwerk, kreeg dat bericht deze week van de Nederlandse badmintonbond. “Wij hebben vorige week onze naam gepresenteerd en ingediend bij de bond. Tot onze verbazing kwam deze week het bericht dat de naam door de bond niet is goedgekeurd”, zegt Mark van Gurp, bestuurslid van BC Zwolle.

De naam, het logo, inschrijving bij de Kamer van Koophandel en een website. Alles is formeel al vastgelegd door de kersverse badmintonvereniging. Badminton Nederland gooide echter roet in het eten, omdat zij vindt dat BC Zwolle teveel lijkt op de naam van stadgenoot ZBC (Zwolsche Badminton Club). “Ik wil benadrukken dat wij door het leven willen gaan als BC Zwolle en niet als BCZ. Daarom zijn wij het ook niet eens met de beslissing van de bond, want BC Zwolle en ZBC lijden volgens ons niet tot verwarring”, zegt van Gurp, die aankomende dinsdag present is bij een speciale bestuursvergadering. “We zullen ons buigen over verder te nemen stappen, want we zijn het er echt niet mee eens. Uiteindelijk willen wij de bond overtuigen met argumenten, die we dinsdag gaan formuleren.”

Het bestuur van BC Zwolle hoopt er ook met stadsgenoot ZBC op een nette manier uit te komen. “Wij willen graag ook om de tafel met het bestuur van ZBC, zodat we er ook met die club op een nette manier uit kunnen komen. Hopelijk kunnen we zodoende onze naam behouden”, aldus het bestuurslid, die niet durft te zeggen wat de consequenties zijn als de naam definitief wordt afgekeurd. “Ook dat moeten we dinsdag bespreken, er moet naar mogelijke alternatieven worden gezocht als het onverhoopt niet door kan gaan. Maar we gaan er vanuit dat we onze naam kunnen handhaven.”

Badminton, BC de Zwollenaar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws