BB-lopers start clinic voor Halve Marathon

| 06-03-2015

Hardloopvereniging BB-lopers komt in aanloop naar de vijftiende Scania Zwolse Halve Marathon met een clinic voor gevorderde deelnemers. De vorige drie jaar konden hardlopers al bij de vereniging terecht en ook dit jaar heeft BB-lopers een gevarieerd programma opgesteld. “In dertien weken begeleiden we de deelnemers naar een succesvolle halve marathon”, vertelt Juda Vecht.

© Annet van Raalten

De Zwolse vereniging richt zich dit jaar voornamelijk op de gevorderde lopers, die graag hun droomtijd lopen. Gedurende dertien weken krijgen de deelnemers een gevarieerd programma voorgeschoteld, waarin er ruimte is voor trainingen en testwedstrijden. “Wij verwachten dat de deelnemers in staat zijn om 10 kilometer tussen de 35 en 47 minuten af te leggen. Daarnaast is het de bedoeling dat je drie keer in de week traint en de agenda het toelaat om op dinsdag met ons mee te trainen.” De trainingen staan onder leiding van BB-trainer Berthold Berger en hij krijgt daarbij ondersteuning van andere opgeleide trainers.

Op woensdagavond 11 maart organiseert BB-lopers een informatieavond, die om 19.30 uur start in hardloopwinkel Lopers Company Zwolle. Kosten voor de clinic bedragen 75 euro en de eerste training staat gepland voor dinsdag 17 maart. Voor meer informatie zie www.bblopers.nl.

Hardlopen, BB-lopers, Juda Vecht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws