Basketballers winnen bij competitiestart

| 26-09-2010

Landstede Basketbal heeft de opening van het Landstede Sportcentrum zaterdag glans gegeven door met 82-64 te winnen van BS Weert. Voor volle tribunes deden de Zwollenaren wat ze verleden jaar zo vaak hebben nagelaten, namelijk het winnen van een wedstrijd. Het spel verliep nog lang niet altijd soepel, maar er bestond eigenlijk geen enkel moment twijfel over wie de winnaar zou worden. Bij rust had Landstede al een marge van tien punten: 43-33.

Ook na de rust was Landstede Basketbal niet goed, maar was het nog altijd een klasse beter dan opponent BS Weert. Onder aanvoering van driepuntspecialist Rein van der Kamp maakte de thuisploeg het verschil in het derde kwart. Landstede liep ineens uit naar 66-48. Het was echter niet Van der Kamp, maar Harry Marshall die de meeste punten achter zijn naam liet noteren. De nieuwe floorleader van Landstede scoorde zaterdag maar liefst 26 punten. Ook Matt Mullery en Van der Kamp eindigden in de dubbele cijfers, respectievelijk zestien en vijftien punten.

© Annet van Raalten

Weert bleef een enorme afgang bespaard dankzij een opleving van Trey McDowell, want Landstede had zomaar een grotere overwinning kunnen boeken. In het vierde kwart bedroeg de voorsprong op een zeker moment zelfs 22 punten. Weert deed nog wel iets terug, maar de wedstrijd was toen al lang en breed gespeeld. Een verdiende zege voor de mannen van coach Herman van den Belt, die zijn terugkeer in Zwolle niet prettiger had kunnen wensen.

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws