Basketballers verliezen thuis op hardheid

| 07-10-2010

In het eigen Landstede Sportcentrum heeft Landstede Basketbal woensdagavond het derde competitieduel met 76-85 verloren van ABC Amsterdam. De jonge ploeg uit de hoofdstad troefde Landstede af op hardheid en intensiteit.

De Zwollenaren begonnen wel beter aan het duel, dan de Amsterdammers. Na het eerste kwart was er dan ook een 23-15 voorsprong. In het eerste deel van het tweede kwart liep de ploeg van Herman van den Belt zelfs uit naar 29-20, maar toen stonden de Amsterdammers op. Met name Dimeo van der Horst (zeventien punten) en Jessey Voorn (zestien punten) excelleerden namens de bezoekers in de nieuwe Zwolse sporthal.

In de tweede helft kwam Landstede nog wel op een 67-66 voorsprong, maar Amsterdam trok met 76-85 aan het langste eind. “We moeten zorgen dat we bij elkaar blijven. We willen wedstrijden verdedigend winnen, maar dat is dit keer niet gelukt. Ook voor mij persoonlijk niet”, aldus Rein van der Kamp. De forward scoorde in het gehele duel nul punten. Enige uitschieters bij Landstede waren Nikki Hulzebos (twaalf punten, tien rebounds) en Lawrence Borha (met 21 punten topscorer).

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws