Basketballers verliezen bij landskampioen

| 27-10-2010

Landstede Basketbal is er dinsdagavond niet in geslaagd om het landskampioen GasTerra Flames lastig te maken. De ploeg van coach Marco van den Berg won in eigen huis zonder problemen van Zwolle met maar liefst 91-53.

Een echte wedstrijd was het eigenlijk geen moment in Martiniplaza en dat was natuurlijk een beetje jammer voor de 2.630 toeschouwers op de tribunes. Opvallendste speler aan de kant van de Groningers was Steve Ross, die in het veld kwam voor Matt Haryasz. Eenmaal van de bank wist hij direct tien punten te scoren. De Canadees kwam uiteindelijk uit op 21 punten. Verder zorgde Henry Bekkering nog voor het nodige spektakel, met twee keer een tweehandige achterwaartse slam. De eerste telde niet, omdat er een fout was gemaakt op Robby Bostain. Maar de tweede zorgde wel voor de nodige oh’s en ah’s bij het publiek.

Ondertussen liep GasTerra simpel weg bij Landstede, dat volgens coach Hermen van den Belt geen enkele controle in de wedstrijd had. Dat de Zwolse ploeg het vierde kwart winnend kon afsluiten (15-19) was dan ook meer een geste van de thuisploeg, dan een verdienste van Landstede.

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws