Basketballers Be Quick winnen lastige pot

| 25-10-2010

De Zwolse basketballers van Be Quick hebben afgelopen vrijdag ook hun derde competitieduel in de eerste klasse B gewonnen. In Elburg had Be Quick het niet makkelijk tegen Green Shooting Stars, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind.

Be Quick begon de wedstrijd afwachtend en liep al snel tegen enkele persoonlijke fouten op. De scheidsrechters floten strak, waardoor de Zwollenaren het met name verdedigend erg lastig hadden. Toch sloot Be Quick het eerste kwart door enkele afstandschoten van forward Jorrit Post met een voorsprong af: 23-26. In het tweede kwart bleef de thuisploeg eenvoudig scoren en Be Quick had hier geen antwoord op. De Zwolse voorsprong slonk dan ook: 45-46.

In het derde kwart kon coach Thijs Lohuis nog steeds niet de vinger op de zere plek leggen en moest toezien hoe de thuisploeg een voorsprong van drie punten nam. Maar de Zwollenaren knokten zich terug en wisten het heft weer in handen te nemen. Voor het eerst in de wedstrijd was er een gat van vier punten in het voordeel van Be Quick: 76-80. Met nog twee minuten te spelen was de spanning om te snijden in sporthal ’t Huiken, maar hield Be Quick het hoofd koel.

Na een driepunter van forward Jacco Baars liet ‘man of the match’ Jorrit Post zien wie er nu eigenlijk een ‘shooting star’ is. Met een fraaie driepunter gooide hij de wedstrijd op slot: 79-92.

Basketbal, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws