Basketballers Be Quick verslaan Red Giants

| 04-10-2010

De basketballers van Be Quick ’28 zijn de competitie vrijdag begonnen met een zege. In eigen huis waren de Zwollenaren met 75-52 te sterk voor Red Giants uit Meppel. De wedstrijd verliep wisselvallig, maar uiteindelijk was er wel een afgetekende zege voor Be Quick.

De thuisploeg begon uitermate zwak aan het duel en stond door enkele schoten van buitenaf van de bezoekers vlot met 2-15 achter. Er moest een wake-up call van coach Thijs Lohuis aan te pas komen om de Zwolse mannen weer bij de les te krijgen. Maar daarna werd het gat snel gedicht door onder andere scores van Jorrit Post en Ahmed Mahmoud (20-20). In het tweede kwart gingen de Zwollenaren iets beter spelen en werd het conditieverschil tussen beide ploegen snel duidelijk. De spelers uit Meppel werden moe en Be Quick wist hiervan te profiteren. Ruststand: 38-32.

Na rust bracht de thuisploeg eindelijk goed basketbal ten tonele, waardoor ze verder uitliep. Belangrijke rol hierin was weggelegd voor spelerverdeler Erwin Zijlstra, die met enkele schitterende acties de ploeg op sleeptouw nam. Helaas voor het publiek zakte het niveau in het vierde kwart weer wat weg, maar gelukkig was de voorsprong dusdanig groot dat de wedstrijd gemakkelijk werd uitgespeeld. Eindstand: 75-52.

Basketbal, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws