Basketballers Be Quick nog ongeslagen

| 15-11-2010

De basketballers van Be Quick hebben vrijdagavond voor de vijfde keer op rij gewonnen. In sporthal Gerenlanden speelden de heren van Be Quick een spannend duel tegen Flevo Musketiers. Een wedstrijd met veel strijd, maar ook slordigheden. Toch wisten de Zwollenaren opnieuw een overwinning te pakken, waardoor ze nog altijd ongeslagen zijn.

De ploeg uit Lelystad begon de wedstrijd heel voortvarend. Door diverse individuele acties van de gasten moest Be Quick toezien hoe het eerste kwart kansloos werd verloren met 18-30. In het tweede kwart moest er dus iets rechtgezet worden en dat deden de Zwollenaren dan ook. Met een 9-0 run werd de aansluiting weer gevonden. De ploeg kreeg nieuw elan en center Ahmed Mahmoud bleef onder het bord zijn mannetje staan: ruststand 40-39.

Na rust bleef het duel gelijk op gaan, maar de zes musketiers uit Lelystad begonnen uitgeput te raken tegen de negen mannen uit Zwolle. Een zoneverdediging bood uitkomst voor de bezoekers, maar deze werd vakkundig uitgespeeld door onder andere forward Vincent ten Berge. Toch bleven beide ploegen dicht bij elkaar en het laatste kwart moest dan ook de doorslag geven.

Met een 57-58 tussenstand vocht Be Quick voor wat het waard was en na enkele driepunters van de thuisploeg was daar eindelijk een gaatje van zeven punten. Maar de ploeg uit Lelystad spartelde nog steeds tegen en wist terug te komen tot 71-68, met nog drie minuten te gaan. Hierna deden de Zwollenaren nog een extra duit in het zakje en beslisten met enkele fastbreaks de wedstrijd: 84-72.

Be Quick ’28, Sporthal Gerenlanden, Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws