Basketballers Be Quick klaar voor start

| 01-10-2010

De basketballers van Be Quick zijn klaar voor de start van de competitie. Vrijdagavond wacht het eerste competitieduel voor de Zwollenaren tegen Red Giants uit Meppel. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur in de Zwolse sporthal De Gerenlanden. De ploeg hoopt een mooi seizoen tegemoet te gaan.

Ter voorbereiding op de competitie speelde Be Quick onlangs een oefenwedstrijd tegen HBV Admins. Een duel met een bijzonder tintje, want afgelopen zomer slaagde de Zwolse ploeg er in om topspeler Richard Veldman van Hoogeveen naar Zwolle te transfereren. Het duel was dus ook aanleiding voor Veldman om aan zijn oude teamgenoten te laten zien dat hij een stapje hogerop heeft gezet. Maar ook de mannen uit Hoogeveen zagen het belang van deze wedstrijd in en wilden bewijzen dat zij ook zonder de ‘overloper’ een puike pot basketbal kunnen spelen.

De wedstrijd begon voor de Zwollenaren goed door enkele scores van center Wouter van Dam. Het tempo lag hoog en Admins zag Be Quick al snel een klein voorsprongetje nemen. Na het eerste kwart was het 17-23 in het voordeel van de formatie uit Zwolle. In het tweede kwart ging de Zwolse ploeg lekker door met scoren. De debuterende center Ahmed Mahmoud gaf zijn visitekaartje af met enkele sterke acties onder het bord. En ook debutant Richard Veldman deelde met een fraaie driepunter een psychologisch tikje uit aan zijn oud-ploeggenoten (39-45).

Na rust bleef Admins nog lange tijd tegenstand bieden, maar slechts twee spelers van de thuisploeg waren trefzeker. Be Quick speelde daarentegen meer vanuit het collectief. Met snel en bewegelijk basketbal wist elke speler tot scoren te komen. Toch bleef het verschil klein en moest het laatste kwart voor de beslissing zorgen: 63-71. In de laatste periode begon Be Quick met een mooie score van forward Vincent ten Berge. De Zwollenaren hadden duidelijk de langste adem, dus de voorsprong van de ploeg van coach Thijs Lohuis kwam in de slotfase niet meer in gevaar. Eindstand: 92-101.

Basketbal, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws