Bakker: ‘DFS is een lastige tegenstander’

| 07-09-2017

“DFS heeft vorige week, met tien man, toch redelijk eenvoudig gewonnen, dus we krijgen een lastige tegenstander.” Het zijn de voorbeschouwende woorden van Berkum-middenvelder Björn Bakker, die het zaterdag samen met zijn ploeggenoten opneemt tegen DFS Opheusden. Het is voor de Zwollenaren het eerste thuisduel van de competitie.

© Rainer Fröhlich

Berkum maakte vorige week, na drie seizoenen in de eerste klasse, haar rentree in de hoofdklasse. Dit deed het op bezoek bij AZSV in Aalten en daar stond na negentig minuten een doelpuntloos gelijkspel op het scorebord. Beide partijen waren content met een punt, ook omdat het aantal kansen beperkt bleef. De nieuwelingen bij Berkum kwamen goed voor de dag en inmiddels is een aantal geblesseerde of geschorste spelers weer inzetbaar. Trainer Arno Hoekstra is zelf ook weer op het veld aanwezig, nadat hij tijdens zijn vakantie werd uitgeschakeld door een ongeval. Daardoor miste hij zo’n beetje de complete voorbereiding.

Tegenstander DFS kende een prima competitiestart. De ploeg, dit jaar getraind door ex-profvoetballer Scott Calderwood, won vorige week met 2-0 van SDC Putten, een duel gekenmerkt door vele kaarten. In totaal gaf de arbiter twee rode kaarten en vijf gele kaarten. DFS kwam na twee minuten al op voorsprong en ook met tien man hield de formatie goed stand. In de slotfase knalde Arjan Goorman zijn ploeg naar de eerste driepunter. “DFS heeft zich na vorig seizoen flink versterkt. Ze hebben een ervaren ploeg en zijn sterk gestart”, weet ook Bakker. De wedstrijd tussen Berkum en DFS Opheusden begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws