AV PEC moet op zoek naar voorzitter

| 22-01-2013

Atletiekvereniging PEC 1910 moet na het vertrek van Frens Luning opnieuw op zoek naar een nieuwe voorzitter. Dineke Hofmeijer werd acht maanden geleden aangesteld door de leden van de Zwolse atletiekvereniging, maar heeft afgelopen week haar taken per direct neergelegd. “De rol van voorzitter kostte mij de afgelopen maanden meer tijd en energie dan ik beschikbaar had. Dit is het beste voor alle partijen”, laat Hofmeijer in een brief op de PEC-site weten.

Dineke Hofmeijer was aan het begin van haar termijn een totaal onbekende binnen PEC, iets wat haar functioneren vanaf het begin niet makkelijk maakte. “Het is lastig om in te burgen in een vereniging waar je geen verleden hebt, helemaal als je zelf niet in Zwolle woont. Het weekend is al snel gevuld met gezinszaken of activiteiten van mijn eigen kind, waardoor ik vaak ook niet langs kon komen op de club”, zegt Hofmeijer, die door tijdgebrek gedwongen werd haar functie neer te leggen. “Ik ben begonnen een eigen bedrijf op te zetten en dat vergt de nodige tijd en energie. Een voorzitter hoort zich te laten zien, moet aanwezig zijn op een nieuwjaarsborrel, het oog wil immers ook wat. Ik vind het heel jammer.”

Wel geeft Hofmeijer in de brief aan dat ze haar taken de afgelopen maanden met veel plezier heeft uitgevoerd. “Ik heb ondanks alles, de afgelopen maanden mijn taken met veel plezier vervuld, getracht te investeren binnen mijn mogelijkheden en ervaren dat atletiek een leuke en mooie sport is. Daarnaast dank ik mijn mede bestuursleden voor hun inzet en begrip”, zegt Hofmeijer. De taken van de scheidend voorzitter worden voorlopig overgenomen door de overige bestuursleden van de Zwolse atletiekvereniging.

Atletiek, PEC 1910

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws