Autosportklas Deltion in trek bij jongeren

| 19-01-2012

De aanmeldingen voor de speciale autosportklas van het Deltion College in Zwolle stromen binnen. Veel jongeren oriënteren zich deze periode traditiegetrouw op een vervolgopleiding en de MBO-opleiding Motorvoertuigentechniek is nog altijd erg in trek. Jongeren die kiezen voor de vierjarige MBO-opleiding van het Deltion College kunnen daarnaast deel uitmaken van een speciale autosportklas.

De autosportklas is vorig jaar opgericht met als direct doel jongeren in een aansprekende omgeving praktijkervaring op te laten doen. Afgelopen schooljaar hebben acht studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigentechniek succesvol deelgenomen aan de klas. Het programma van de autosportklas bestaat uit theorielessen, praktijklessen, gastcolleges, workshops en excursies gericht op de autosport en het onderhouden van de rallyauto´s en servicevoertuigen van het Deltion Rallyteam.

Afgelopen jaar heeft Deltion met drie auto's deelgenomen aan het Open Nederlands Rallykampioenschap en het Short Rallykampioenschap. Voor rallyseizoen 2012 heeft er een wisseling qua rijders en navigatoren plaatsgevonden. Nieuwkomers Kevin Kooijman en Hans van Goor nemen het stokje over van Dick Bloemendaal en Arjan Wissink. Deltion houdt vrijdag 20 en zaterdag 21 januari haar jaarlijkse open dagen. Geïnteresseerden kunnen op vrijdag vanaf 14.00 uur en op zaterdag vanaf 10.00 uur terecht op de school voor de nodige informatie.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws