ATB-leden van Swolland wekelijks actief

| 19-11-2010

De leden van de nieuwe ATB-afdeling van Toerclub Swolland doen zaterdag collectief mee aan de Rabo Swolsebostocht. Deze tocht, waar meer dan 1.000 fanatieke fietsers op afkomen, wordt al zo’n twintig jaar jaarlijks georganiseerd en mag dus gerust een klassieker worden genoemd. Het is één van de vele tochten waar de Zwolse ATB’ers actief zullen zijn, want Swolland heeft een vol winterprogramma samengesteld. Er is iedere week wel een groepstocht of een training waar aan deelgenomen kan worden.

Voor beginnende mountainbikers is er bij Swolland een zaterdaggroep. Elke week krijgen zij tips en trucs van een ervaren ATB’er. Iedere training staat in het teken van een bepaald aspect van het ATB’en. Op sommige zaterdagen neemt de groep deel aan een toertocht in de regio. Bovendien staan er een aantal ritten op de planning met GPS-ondersteuning. Swolland zorgt dan voor de GPS-apparatuur en voor uitdagende tracks langs de mooiste plekjes.

De zondaggroep is voor gevorderden en die bestaat reeds, maar kan nog best uitbreiding gebruiken. In tegenstelling tot de zaterdaggroep wordt er niet echt training gegeven, maar zal er standaard een mooie route worden gereden. De start is iedere zondagochtend om 9.30 uur aan de Zwolse kant van de IJsselbrug. Indien nodig wordt de groep ter plekke opgesplitst in verschillende niveaugroepen. Bij interessante tochten buiten de omgeving van Zwolle, wordt er uiteraard naar elders uitgeweken.

Alle leden van de ATB-afdeling kunnen bovendien vier keer per jaar deelnemen aan een gezamenlijke sleutelavond, waarbij er samen wordt gesleuteld aan het materiaal en de fietsen worden onderhouden. Op dit soort avonden wordt er onderling veel kennis uitgewisseld en wie echt hulp nodig heeft kan er altijd op rekenen dat de fiets kant en klaar weer mee naar huis gaat.

Mountainbiken, Toerclub Swolland

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws