Aspirantenteam laat Pioneers kansloos

| 20-05-2012

Met maar liefst 32 punten in slechts twee innings zijn de aspiranten van Blue Hawks zaterdag over de honkballers van The Pioneers heen gewalst. De ploeg uit Assen kwam zelf op het pitchen van Thomas Barneveld niet verder dan één punt. Voor Blue Hawks maakte in dit duel Jasper Galenkamp zijn officiële debuut.

Dat eerste punt werd door The Pioneers direct in de eerste inning gescoord. De voorsprong voor de bezoekers bleef echter niet lang op het scorebord staan. Al in de gelijkmakende eerste inning draaide Blue Hawks de achterstand om in een 11-1 voorsprong. De pitcher van The Pioneers kreeg daarbij enkele rake klappen om zijn oren. Daarmee was de wedstrijd ook meteen gespeeld. Terwijl de Zwolse defensie, mede door een knappe pick-off van Thomas, de deur in het slot gooide, liep Blue Hawks nog verder uit. In de tweede slagbeurt kreeg de Zwolse ploeg maar liefst 24 spelers in het slagperk. Blue Hawks profiteerde volop van het matige spel van de tegenstander en breidde haar voorsprong verder uit tot 32-1.

Bij Blue Hawks speelden zaterdag drie spelers uit het pupillenteam mee. Jeandro speelde het gehele duel op het eerste honk. Rik Brinkhuis en Renick Weert kwamen in de tweede inning in de wedstrijd als buitenvelders. Renick viel op met twee rake klappen in de tweede inning. Eén daarvan was goed voor twee honken. De show in de tweede inning werd echter gestolen door Yannick Lindeboom. Hij joeg de bal voor een solohomerun over de omheining.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws