Aspiranten Blue Hawks delen punten

| 01-07-2012

In de aspirantencompetitie van Noord-Nederland leek een beslissing zaterdag aanstaande. Het Zwolse Blue Hawks en tegenstander Caribe, die in de eerste zeven wedstrijden elk nog maar één keer hadden verloren, stonden in Zwolle oog in oog met elkaar. In een spannende titanenstrijd om de voorlopige eerste plaats bleef een winnaar echter uit: 11-11. Hierdoor blijft Blue Hawks tweede met eenzelfde puntenaantal als Caribe.

In de eerste wedstrijd van het seizoen moest Blue Hawks in Groningen nog zijn meerdere erkennen in Caribe, maar na dit verlies bleef de Zwolse aspirantenploeg in zijn zes daaropvolgende wedstrijden ongeslagen. Ook Caribe kon in Zwolle de ongeslagen serie wedstrijden van Blue Hawks zaterdag niet doorbreken, maar de Groningers waren er wel dichtbij. In de beginfase leek er voor Blue Hawks nog geen vuiltje aan de lucht. Pitcher Thomas Barneveld zorgde voor een prima start, die op schitterende wijze werd voortgezet door Noud Freriks. Freriks sloeg voor het eerst in een wedstrijd een homerun en mede daardoor kwamen de Zwollenaren op een 5-0 voorsprong.

De tweede inning verliep een stuk minder succesvol voor de Zwolse aspiranten. Via twee honkslagen en zes vrije lopen kwam Caribe langszij, maar aan het eind van de tweede inning kwam Blue Hawks toch weer op voorsprong. Door vier keer vier wijd en hits van Bas Wiers en opnieuw Noud Freriks kwamen de Zwollenaren op een 9-5 voorsprong, die echter in de derde inning alweer snel teniet werd gedaan. Pitcher Thomas Barneveld raakte vermoeid, waardoor hij bij een 9-11 achterstand vervangen moest worden. Blue Hawks leek hierdoor tegen de eerste nederlaag van de competitie aan te lopen, maar door een grote fout aan Groningse kant, kwam de Zwolse ploeg toch weer op gelijke hoogte en moest Caribe genoegen nemen met een punt.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws