Arne Mulder schrijft stukje geschiedenis

| 25-11-2012

BB-loper Arne Mulder heeft zaterdag de unieke Westrandweg Run, een eenmalige en bijzondere wedstrijd over een nieuw stuk autosnelweg, op zijn nam geschreven. De Zwollenaar liep de halve marathon in 1 uur, 11 minuten en 49 seconden. Achter hem werd clubgenoot Henk Smalbrugge knap tweede.

© Annet van Raalten

De Westrandweg, die medio december 2012 open gaat voor autoverkeer, bestaat uit tweemaal twee rijstroken plus vluchtstroken en verbindt de A5 vanaf knooppunt Raasdorp in de Haarlemmermeer met de Ringweg A10 rond Amsterdam. “Het was zo bijzonder. Ik liep daar midden op het langste viaduct van Nederland. In de doodse stilte en om me heen zag ik alleen de lucht en een randje weilanden. En het is natuurlijk helemaal speciaal omdat je zo eigenlijk een stukje geschiedenis schrijft”, aldus Mulder, die onderweg slechts zeven bochten tegen kwam.

Net als Arne Mulder leverde ook BB-loper Henk Smalbrugge een bijzondere prestatie bij de Wedstrandweg Run door als tweede te finishen. Na afloop kon Henk zijn geluk niet op. “Geweldig om met zo'n tijd het jaar af te sluiten. Vorig jaar deed ik nog 1 uur en 17 minuten over de halve marathon”, vertelt Smalbrugge, die in maart van dit jaar zijn PR al aanscherpte naar 1:16:35 en zaterdag met 1:12:54 bijna vier minuten sneller was.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Arne Mulder, Henk Smalbrugge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws