Antal Roos opent seizoen Blue Hawks

| 16-04-2013

De Zwolse honkbalinternational Antal Roos opent zondag 21 april op traditionele wijze het nieuwe honk- en softbalseizoen bij Blue Hawks. Onder toeziend oog van locoburgemeester René de Heer gooit de 25-jarige Zwolse voor de wedstrijd van het nieuwe damesteam de symbolische eerste bal van het seizoen. “Het is dit jaar voor het eerst sinds 2006 dat we weer beschikken over een dames softbalteam. De ploeg gaat starten in de vierde klasse”, zo laat de club weten.

© Annet van Raalten

Het openen van het seizoen, door middel van het gooien van de symbolische eerste bal, is een internationale traditie in het honkbal. Jaarlijks nodigt Blue Hawks hiervoor een speciale gast uit en dit jaar is dat de Zwolse Antal Roos. “Roos begon op 8-jarige leeftijd bij ons met honkballen. Zij vierde met drie verschillende honk- en softbalteams vier kampioenschappen en ze was bovendien één seizoen actief als jeugdcoach. Na haar overstap naar Amsterdam Piraties kwam zij zelfs in aanmerking voor het Nederlands vrouwenhonkbalteam, waarmee zij vorig jaar deelnam aan het wereldkampioenschap in Canada.”

De opening van het nieuwe seizoen is voor Blue Hawks om meerdere redenen speciaal. Naast het nieuwe softbalteam voor dames is er ook een nieuw juniorenteam voor spelers in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar, waardoor de club nu in totaal acht verschillende honk- en softbalteams heeft. Naast het damesteam speelt ook de herenhonkbalploeg aanstaande zondag thuis. “Dit is de ploeg die vorig seizoen kampioen werd. Zij openen het seizoen tegen High Tech Hitters uit Enschede. De toegang tot ons sportpark aan de Bellinistraat is natuurlijk weer gratis, de opening van het seizoen begint om 13.00 uur.”

Blue Hawks, Honkbal, Softbal, Antal Roos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws