Andra Vredenborg pakt goud in Zwolle

| 19-06-2014

Kwiek en Lenig-turnster Andra Vredenborg heeft afgelopen weekend een gouden medaille veroverd op de toestelkampioenschappen van district Oost. In de Calo-hal turnde de Zwolse op balk naar een schitterende score van 12.000, goed genoeg voor het goud. Mandy Heemstra pakte een zilveren medaille, terwijl Hanne Haverkort er zelfs twee van die kleur kreeg omgehangen. Eva Swienink won op sprong een bronzen medaille.

Voor het eerst in de historie organiseerden de Zwolse turnverenigingen afgelopen weekend een officiƫle districtswedstrijd. In samenwerking met de KNGU ontvingen de clubs in de Calo-hal bijna zeshonderd deelnemers, uitkomend in de vierde, vijfde en zesde divisie. Vanuit Kwiek en Lenig deden er zaterdag zeven turnsters uit de vierde divisie mee. De jeugdturnsters beten het spits af en direct was er succes. Mandy Heemstra turnde prima oefeningen en won uiteindelijk het zilver. Vervolgens was het de beurt aan Andra Vredenborg, Eva Swienink en Luna Nijland. Eerstgenoemde beleefde een prima ochtend en won uiteindelijk een gouden medaille op balk. Swienink en Nijland eindigden beide in de top tien.

Vervolgens kwamen de drie onder andere nog in actie op sprong. Op dat toestel was er succes voor Eva Swienink, die twee zuivere overslagen sprong. Daarmee bemachtigde de Zwolse het brons, terwijl Andra Vredenborg 0.050 tekort kwam voor een tweede medaille. Het slotakkoord was zaterdag voor junior Hanne Haverkort. Zij turnde op balk een enorm krachtige oefening en met een mooie radslag-salto pakte zij uiteindelijk het zilver. Met de vijf medailles en het succesvolle turnweekend werd het turnseizoen mooi afgesloten. De trainingen gaan nog wel even door, om zodoende ook aankomend seizoen in de prijzen te vallen.

Turnen, Kwiek en Lenig, Calohal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws