Amber Weiland wordt derde van Nederland

| 11-04-2016

Amber Weiland is zaterdag tijdens het NK Judo derde geworden in de klasse meiden onder 18 jaar en boven 70 kilogram. De Zwolse werd in de kwartfinale uitgeschakeld door de latere winnares Marrit Kamps, maar kwam via de herkansingen alsnog tot een bronzen plak. Door deze prestatie heeft Weiland zich geplaatst voor de European Cup in Berlijn. “Een super prestatie, vooral omdat Amber nog herstellende is van een blessure”, laten haar begeleiders weten.

In de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap moest Weiland afrekenen met Eva Waterval. Al binnen een halve minuut had de Zwolse via ippon de overwinning binnen. In de kwartfinale vocht Weiland een spannend duel uit met Marrit Kamps, de latere kampioen. Beide dames wisten uiteindelijk niet te scoren, waardoor Weiland op basis van straffen nipt verloor. In de herkansingen had de judoka vervolgens geen enkele moeite met Van den Bos en Dolle, die beiden met ippon werden verslagen. In de partij om het brons was Weiland uiteindelijk te sterk voor Lieke Kins, die op basis van grabbing (het grijpen van het been) haar meerdere moest erkennen. “Het was loon na werken. Knap, omdat Amber als eerstejaars direct een medaille in de wacht heeft gesleept.”

Door haar prestaties op het NK en het eerder gehouden Antwerpen Open heeft Weiland zich ook gekwalificeerd voor de wedstrijden om de European Cup in Berlijn. Dat toernooi vindt plaats op 1 mei. “Het houdt in dat Amber vanaf nu elke maandag verplicht traint in Heerenveen. Daar is zij onderdeel van de selectie. Ook traint ze in Nieuwegein met de kernploeg om zich zo voor te bereiden op de wedstrijden in Duitsland.”

Judo, Amber Weiland

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws