Alsnog promotiekans voor PEC-dames

| 27-08-2010

De damesploeg van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 mag alsnog deelnemen aan de promotie/degradatiewedstrijd op zondag 19 september in Enschede. De Zwolse formatie vervangt Rotterdam Atletiek en maakt dus nog steeds kans op promotie naar de eredivisie.

Na drie competitieronden stond de damesploeg van PEC op de vijfde plaats. En die vijfde plaats was in principe onvoldoende voor de promotiewedstrijd, want die eer blijft normaal gesproken voorbehouden aan de ploegen die als tweede, derde en vierde eindigen. Maar omdat het als tweede geklasseerde Rotterdam Atletiek zich heeft teruggetrokken, schuiven de Zwolse dames alsnog een plek op.

PEC moet in Enschede strijden tegen vijf tegenstanders. GAC en SAV uit de eerste divisie en Prins Hendrik, Nijmegen en AAC uit de eredivisie. Een plek bij de eerste drie is genoeg voor promotie. Er zal een compleet wedstrijdprogramma worden afgewerkt, waarbij er maar één atleet per onderdeel mag worden opgesteld. De mannenploeg van PEC had zich al geplaatst voor deze wedstrijd, zodat de twee teams er in september weer gezellig samen op uit kunnen trekken.

Atletiek, PEC 1910

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws