Akim Bwefar gooit eerste bal Blue Hawks

| 15-04-2015

Akim Bwefar gooit zondag 19 april bij de Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks de ceremoniële eerste bal om het seizoen officieel te openen. Blue Hawks is verheugd met de komst van Bwefar, die eerder dit jaar werd uitgeroepen tot meest betrokken ondernemer van Zwolle. Bovendien is Bwefar geen onbekende bij de honk- en softbalvereniging. Als speler en sponsor is hij van grote waarde geweest in het 20-jarig bestaan van de club.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met een recordaantal van maar liefst negen teams is Blue Hawks afgelopen week aan de competities begonnen. Aanstaande zondag spelen de honkbal- en softbalteams van de club op sportpark De Peterskamp aan de Bellinistraat 45 ook hun eerste thuisduels. Dit wordt omlijst door een feestelijke opening, met onder meer een DJ en een springkussen voor kinderen. Het dames softbalteam speelt zondag haar eerste competitiewedstrijd en ontvangt het Groningse Caribe. Dit duel start om 12.30 uur. Op het hoofdveld gaan de honkballers, onder leiding van hoofdcoach René Cornelissen, vanaf 14.30 uur de strijd aan met de heren van het sterke Blue Socks uit Veenendaal. Beide wedstrijden zijn gratis toegankelijk.

Voorafgaand aan de honkbalwedstrijd verzorgen de BeeBallers, de jongste honkballers van Blue Hawks, een korte demonstratie. Aansluitend gooit Akim Bwefar de ceremoniële eerste bal. Naast Bwefar krijgt Blue Hawks zondag nog een bijzondere gast. Niemand minder dan mascotte Joep komt op bezoek op de honkbal- en softbalvelden. Zijn komst heeft alles te maken met de kick-off van het nieuwe Fair Play-beleid van Blue Hawks. Blue Hawks wil met ingang van dit jaar sportiviteit en respect nadrukkelijker een plek geven binnen de club, om leden een veilige en sportieve omgeving te kunnen blijven aanbieden. Om die reden ondertekent het bestuur zondag het convenant ‘Fair Play scoort!, ook bij sportverenigingen’ van SportService Zwolle.

Blue Hawks, Honkbal, Softbal, Sportpark De Peterskamp


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws