Acrobaten actief op Wereld Gymnaestrada

| 09-06-2011

Zeven acrobaten van WRZV Landstede Sportacrobatiek Zwolle reizen komend pinksterweekend af naar Naaldwijk voor een laatste trainingskamp ter voorbereiding op de Wereld Gymnaestrada in het Zwitserse Lausanne. Onder leiding van Ria Meijer en Marjolein Bleker wordt Zwolle vertegenwoordigd door Anouk van den Berg, Myrthe Meerkerk, Sanne Kamperman, Laura Zielman, Roos Spiegel, Kelly van Steenwijk en Demie Beuving.

De Zwolse groep acrobaten verblijft van 10 tot en met 16 juli in Lausanne. Samen met zo’n 600 andere sporters uit Nederland nemen de meiden deel aan de Wereld Gymnaestrada, die één keer per vier jaar plaats heeft. WRZV Landstede Sportacrobatiek Zwolle is al vele malen actief geweest op dit evenement. Nederland neemt dit keer deel met zes verschillende verenigingsdemo’s, een groots optreden in het Olympisch Stadion, met een eigen nationale avond en verzorgt een deel van de sluitingsceremonie. Voor dit mega-evenement reizen in totaal maar liefst 20.000 sporters uit 55 verschillende landen af naar Lausanne.

In Naaldwijk staat zaterdagavond de voorpremière van de nationale avond, met als speciale gast Jeffrey Wammes, op het programma. Deze avond is exclusief voor de deelnemers en hun begeleiders. Alle optredens op zondag zijn toegankelijk voor publiek. Jeffrey Wammes en Yuri Gelder zullen zondag voor extra spektakel zorgen tijdens de Nederlandse Gymnaestrada in Naaldwijk. Ze verzorgen gastoptredens op vloer, rek en ringen als onderdeel van de shows die de Nederlandse ploeg presenteert bij de Wereld Gymnaestrada in Lausanne.

Gymnastiek, Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws