Achtste plaats voor damesteam TV Triade

| 10-08-2015

De eerste wedstrijd na de korte zomerstop is voor de triatleten van TV Triade zeer succesvol verlopen. De dames eindigden in de sprinttriatlon in Leiderdorp op een uitstekende achtste plaats. Danzij die klassering stegen zij van de veertiende naar de dertiende plaats in de tussenstand van de op één na hoogste Nederlandse triatloncompetitie.

De wedstrijd in Leiderdorp ging over een afstand van 750 meter zwemmen, 23 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. In tegenstelling tot veel andere triatlonwedstrijden mocht bij deze wedstrijd gestayerd worden tijdens het fietsonderdeel. De ervaren Saskia Bekhuis kwam als achttiende uit het water en kon vervolgens de aansluiting vinden bij een groepje fietsers, waardoor ze uiteindelijk als twintigste finishte in het sterke deelnemersveld. Esmeralda Spek-Hovestad kwam als 37ste uit het water en kon ook aanhaken bij een groep fietsers. Dat scheelde veel tijd en kracht, omdat het fietsparcours heen en weer liep over een provinciale weg.

Saskia Berris en Olga Appelo kwamen iets later uit het water dan de andere Triade-dames, maar konden samen het gat dicht fietsen naar hetzelfde groepje als Spek. Door een goed looponderdeel finishte Berris uiteindelijk als 32ste, op de voet gevolgd door Spek op een 33ste plek en Appelo op een prima 40ste plaats van de in totaal 62 dames. De vijfde en tevens laatste wedstrijd is de relay (estafette) triatlon op de Bosbaan in Amsterdam. In deze wedstrijd moeten alle atleten van het team om de beurt een mini-triatlon afleggen. De wedstrijd gaat over 250 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1 kilometer lopen. In Amsterdam staan Saskia Bekhuis, Francis van der Schoot, Arlana van Ommen en Esmeralda Spek-Hovestad aan de start.

Triatlon, Triade

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws