Absens Carens wint Battle of Black Water

| 29-05-2015

Studentenvereniging Absens Carens heeft woensdag beslag weten te leggen op de verenigingsbokaal van de Zwolse Studenten Roeivereniging (ZSR) Boreas. De club organiseerde op het Zwarte Water de elfde editie van ‘The Battle of the Black Water’. Absens Carens bleek uiteindelijk de snelste, want met een bootlengte verschil bleef het de concurrentie voor.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In totaal deden er woensdag zestien ploegen mee, met deelnemers van verenigingen als NSZ, Ichthus, Oikos Nomos, Absens Carens, ZHTC, Eudaimon, Waltertje, Stukoz en het SOOZ. De afstand van 350 meter werd geroeid op de Westerveldse Kolk aan het Zwarte Water. De finale vond plaats tussen Absens Carens en Ichtus, die werden aangemoedigd door het nodige publiek. Uiteindelijk was Absens Carens als eerste bij de meet, waardoor die club zich een jaar lang de winnaar van de verenigingsbokaal mag noemen. Eudaimon verscheen in het meest originele outfit en ging er zodoende met de originaliteitsprijs vandoor.

Aegon Bestuursbokaal voor ZSR Boreas
De woensdag was voor ZSR Boreas sowieso al een gedenkwaardige dag. In Den Haag werd de studentenroeivereniging uitgeroepen tot de winnaar van de Aegon Bestuursbokaal, die jaarlijks wordt toegewezen aan het bestuur van de best presterende roeivereniging. Boreas won de bokaal vanwege haar enthousiaste presentatie over de realisatie van het nieuwe gebouw aan de Katerdijk in Zwolle. “Dit jaar heeft het huidige bestuur besloten de schouders er nog steviger onder te zetten, om zo de lang gedroomde plannen te realiseren. Hier zijn we enorm trots op. Het is fijn dat deze inspanningen gezien en gewaardeerd worden door de juryleden van de Aegon Bestuursbokaal”, zegt voorzitter Nathalie Meijer. Bij de bokaal hoort een geldprijs van 2.500 euro.

Roeien, Boreas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws