Aanwinsten versnellen proces Swol 1894

| 14-09-2016

Het was voor Mieke van der Sloot geen zomervakantie van alleen maar zon, strand en buitenland. De trainster van Swol 1894 was ook nog drukdoende met haar selectie, aangezien er zich nog enkele nieuwe speelsters aandienden. Eerder voegden Judith Noordhuis en Ilse Glazenburg zich al bij de selectie en inmiddels spelen ook Joleen Mulder en Elsah Nijdam in De Vrolijkheid. “Er liggen wat andere koppies in het water”, geeft Van der Sloot dan ook aan.

© Annet van Raalten

In de sportwereld wordt het woord proces dezer dagen bijna vaker gebruikt dan winnen. Coaches gebruiken het woord bij de vleet, het is af en toe om moe van te worden. Ook Mieke van der Sloot neemt het woord vaak in haar mond, maar toch is er een verschil. De waterpolotrainster heeft recht van spreken, aangezien zij overduidelijk met een proces bezig is. Het begon vorig seizoen met een heuse cultuuromslag en dat had een kampioenschap tot gevolg. “Het is prachtig om te zien hoe die speelsters zich hebben ontwikkeld en hoe gretig ze nog zijn. Dat geeft als trainer ook heel veel voldoening. Als de speelsters met de hakken in de grond gaan staan, dan is er als coach ook geen beginnen aan. Dat is hier niet het geval. Er zat heel veel rek in en dat is nog steeds zo”, zegt Van der Sloot.

Toch is er voor sommige speelsters van vorig jaar nu ineens geen plaats meer in het eerste team. Door de vier nieuwelingen spelen enkele waterpolosters, die zich vorig seizoen nog zo goed hebben ontwikkeld, ineens in het tweede. “Zij moeten daar nu laten zien dat ik het bij het verkeerde einde had”, is Van der Sloot duidelijk. De coach ziet er vrijwel alleen maar voordelen in. “Ik denk dat het proces daardoor sneller gaat. We trainen op dinsdag een uur gezamenlijk en daardoor kunnen zij zich optrekken aan het hogere niveau. Op zich was het niet noodzakelijk om mensen erbij te halen, maar het maakt het makkelijker. Want als je met betere spelers speelt, dan ga je vanzelf stappen maken.”

© Annet van Raalten

Door de versterkingen mag de doelstelling als promovendus er zijn. De Zwolse ploeg wil zo ver mogelijk reiken in het bekertoernooi en in de competitie meedoen in de top vijf. “Die stap kunnen we nu ook sneller zetten. Uiteindelijk waren we daar waarschijnlijk wel gekomen, maar hadden we daar meer tijd voor moeten nemen.” De algemene doelstelling van het proces is om van Swol een ‘steady’ eersteklasser te maken. “Zodat waterpolo in Zwolle er weer toe doet, net als PEC Zwolle en Landstede. Dat is een meerjarenplan, waarin we dit jaar een goede tweede stap willen zetten”, doelt Van der Sloot wederom op het heilige woord: proces.

Waterpolo, Swol 1894, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws