'Hele eer dat sporthal mijn naam krijgt'

| 09-10-2012

Jitske Visser behaalde afgelopen zomer met de Nederlandse vrouwen een prachtige bronzen medaille bij het rolstoelbasketballen op de Paralympics. Die prestatie bleef ook niet onopgemerkt bij haar oude school, het Carolus Clusius College, en daarom werd zij dinsdagmorgen in het zonnetje gezet. “Het was een hartstikke leuke morgen, ik heb genoten. Leuk om weer terug te zijn op mijn oude school en de mensen weer eens terug te zien”, zegt Visser.

Het Carolus Clusius College eerde dinsdagmorgen de Zwolse sporter door de nieuwe sporthal van de school naar Jitske Visser te vernoemen. “Dat is natuurlijk een hele eer. Het betreft de nieuwe hal, die al wel wordt gebruikt, maar nog wel officieel geopend moet worden. Heel mooi dat mijn naam er nu aan verbonden is.” De 19-jarige Zwolse begon ’s morgens met een clinic aan zeventien scholieren uit VWO 5. “De scholieren vonden het hartstikke leuk om te doen, zeker ook omdat zij allemaal voor het eerst in een rolstoel sportten. Dat slaat altijd wel aan. We hebben vooral vier tegen vier partijtjes gedaan en dat ging hartstikke leuk.” Vervolgens werd Visser ontvangen in de personeelsruimte, waar zij te horen kreeg over de naam van de nieuwe sporthal.

Visser kijkt een maand na de Paralympische Spelen in Londen nog steeds met een goed gevoel terug op het toernooi. “Het was een schitterende ervaring om daar aanwezig te zijn. Je merkt ook dat mensen meegeleefd hebben, want ik moet nog elke dag veel vragen beantwoorden. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen”, aldus Visser, die sinds 2008 haar wedstrijden speelt voor het Ermelose DeVeDo. Ook van de bronzen medaille geniet Visser nog elke dag. “Ik ben echt nog geen moment teleurgesteld geweest. De bronzen medaille was een schitterende prestatie van ons, we moeten trots zijn op wat we in Londen hebben neergezet.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Paralympische Spelen, Rolstoelbasketbal, G-sporten, Jitske Visser

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws